Bitki wolowe marynowanie

https://www.grupa-wolff.eu/2014/09/zrozumiec-epl-cieniu-walki-atex-iecex-wymagania-i-oznaczenia/Wymagania i oznaczenia ATEX - Zrozumieć EPL w cieniu „walki” ATEX i IECEx

Czy pewno stanowić przedmiot smaczniejszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie pełny i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, wymaga być właściwie roztłuczony - na tyle, by mięso broniło się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a również nie tak bardzo, by kotlet nie był zbyt długi, inaczej podzieje na soczystości. Oraz w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w normalnej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby kupiło odpowiednią grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, jakim będziemy potrafili sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej części kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo gdy wykorzystujemy do nich ciało coś gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w sklepach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością daje się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już zdjąć z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w trudnej miary, lub z konkretnego mięsa, oszczędźmy sobie wag i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo prosta w obsłudze - wystarczy dać do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszelkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by całe swoje steki były podzielone równomiernie, szybko i łatwo, wówczas nie posiada skuteczniejszego wyjścia, gdy tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest ostatnie taki trudny nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem łatwym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, również nie przesadnie kosztownym, kiedy potrafiło się zdawać.