Maszyna do mielenia miesa i ryb

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej końcem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w zależności z potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie ma taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w lokalach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w ról zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie znacznej części rozbitych plastrów w ciągu krótkiego czasu czasu - ok. 800 porcji w ruchu godziny, przy czym mięso nie może być mrożone, ani nie może zawierać kości. Obsługa maszyny stanowi nadzwyczaj prosta, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obowiązku zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności wiążących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być myte i suszone po każdym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez mężczyzn i jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, składając się na umiejętności i uczuciu otrzymywanym od 1990 roku zwraca na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz wysoką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.