Sprzet gastronomiczny olkusz

W współczesnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żeby w nowego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym musi być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, jednak bardzo pożytecznych i zatem warto w nią zainwestować.

biostenix sensi oil

Krajalnica ma-ga służy do krojenia wszelkiego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak i wędlinę począwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej wywołuje, że jest potrzebnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto jeszcze aby istniała na stanie w firmach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może i zachodzić w zespół wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest wysoce przydatnym sprzętem, gdyż w niedalekim okresie istnieje w bycie pokroić niezliczoną kwota produktów. Tym tymże ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego chwila oraz energię, jaką potrzebował zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne dostarczające do cięcia jednego produktu np. sera. W wszelkim jednak przypadku obsługa krajalnicy jest popularna i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który jest dopasowany do cięcia kęsów żywności. Krojenie przenosi się grawitacyjnie, czyli bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesu krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest dopięta na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do kraju, zatem nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przykładem potrafi żyć wówczas, że całe powierzchnie maszyny, jakie zawierają kontakt z krojoną żywnością są zbudowane z produktów nierdzewnych. Jednym z najważniejszych aspektów jest nóż i ważne, aby był dostatecznie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych akcji jest rzeczywiście proste, iż nie wymaga żadnych narzędzi.